Som ni alla vet för vi en kamp mot StellaBlakeWear och deras försäljning av jackor med kragar gjorda av tvättbjörnspäls. Vi försöker fortfarande få ett ordentligt svar ifrån de då det vi hitintills har fått inte duger för oss. Enligt StellaBlakeWear tänker de inte svara på våra frågor med motivationen:

“Vi har nu en dialog och ett samarbete med Ronja, Kampanjansvarig Pälsfri Handel Djurrättsalliansen. Så alla frågor och funderingar ni har går via Djurrättsalliansen.”

Veckor innan vi fick det här svaret ifrån StellaBlakeWear valde vi att kontakta både Djurensrätt och Djurrättsalliansen för stöd och hjälp aktivister emellan.

Lite bakgrundsinfo till vad som skedde innan konversationer startade:

  • I 11 inlägg om StellaBlakeWear taggade vi Djurensrätt och Djurrättsalliansen, dessa inlägg kom upp på Instagram, Twitter och Facebook.
  • Varje bild/inlägg skickades till de via pm på Instagram.
  • Vi kommenterade på flertalet av deras egna bilder/inlägg på Instagram för att uppmärksamma de om detta.
  • Vi skickade pm till de på Facebook och Instagram där vi frågade efter samarbete.

Tyvärr märkte vi enorm skillnad på de båda organisationerna. Djurensrätt såg alla våra meddelanden och svarade så fort de kunde, både på Instagram och Facebook, där förslag ifrån deras sida var att ha kontakt med oss via mail så att vi enklare kunde föra längre konversationer. De gav oss raka, tydliga, ärliga svar med full respekt och konversationen avslutades med att om någon av oss, Djurensrätt eller vi, i framtiden behöver någon form av hjälp, tips eller råd, kan vi ta direktkontakt med varandra för ett samarbete.

Den tråkiga skillnaden var den att Djurrättsalliansen gjorde i princip helt tvärtom. Även de såg alla våra meddelanden men valde däremot att inte svara. När vi plötsligt fick svar från StellaBlakeWear, om att de inte tänker svara på våra frågor, fick vi ett meddelande ifrån Ronja, Stockholmsansvarig på Djurrättsalliansen. Hennes bemötande och svar kändes ändå ärligt, så vi valde att föra konversationen vidare med deras grundare Daniel Rolke. Den nonchalans som han bemötte oss med trodde vi aldrig ens var möjlig. Vi vill självklart att alla ska få bilda sin egen uppfattning, därför väljer vi att lägga ut hela konversationen oss emellan så att ni kan läsa själva.

 

Det första bildspelet är konversationen med Ronja, Stockholmsansvarig på Djurrättsalliansen.

This slideshow requires JavaScript.

 

Det andra bildspelet är konversationen med Daniel Rolke, grundare av Djurrättsalliansen.

This slideshow requires JavaScript.

 

Hur upplever ni det hela? Kommentera gärna eller skicka oss ett meddelande!